Записът на Гела разтърси и ДПС: Махат главата на Карадайъ

Карадайъ ще му сменят главата до 4-5 седмици. Тази новина изскочи от скандалния запис на Радостин Василев от среднощното заседание на „Продължаваме промяната“. И разтърси още една партия – ДПС.

„Карадайъ ще му сменят главата – до следващите 4-5 седмици ще има нов председател на ДПС“. Това е казано по време на Националния съвет (2:05:44 ч. от записа). „Имаме ли договорка, че ще натикаме ДПС в ъгъла?“, са попитани лидерите на ПП. Асен Василев отвръща: „Това няма да се случи, защото Христо (Иванов – бел. ред.) не заради ГЕРБ, а заради нашите мили коалиционни партньори, които искат да правят конституционна реформа (…), днес се обади на Карадайъ, за да си говорят за конституционна реформа“.

След тези думи изказването от член на Националния съвет на ПП, че лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще бъде сменен съвсем скоро.

На 8 май почетният председател на ДПС Ахмед Доган направи нетипично изявление под формата на многозначителен поздрав за 53-ия рожден ден на Карадайъ:

„Здравей, драги! Пожелавам ти да намериш Мярата на личното и партийното с националното и европейското Политическо здраве. Знам, че го можеш! Бъди жив и здрав и предавай това на другите! Пожелавам ти успех!“.

Освен това Мустафа Карадайъ за първи път откакто е председател пропусна събора на Демир баба теке. На това свещено за мюсюлманите място до Исперих ДПС почита и паметта на жертвите на майските събития от Възродителния процес през 1989.

Вместо Карадайъ централна фигура на честванията бе евродепутатът Илхан Кючюк. Той зае и централното място на масата на лидерите на ДПС на събора.

Четете още

Избор на редактора