„Продължаваме Промяната“ готови за избори. Радев иска служебно управление

Да пророкуваме рано сутрин не ни е любимо занимание, но очевидно на този етап Асен Василев няма подкрепата на 121 народни представители и вероятно днес ще върне мандата на президента Румен Радев.

„Продължаваме промяната“ са взели решение да отидат на предсрочни избори, смята политологът доц. Милен Любенов. „От чисто партийна гледна точка това може би ще им донесе предимство. Последните данни показват, че се намират в доста добра ситуация. Намират се в електорален възход и може би смятат, че избори в края на септември или в края на октомври отново ще бъдат спечелени от тях”, посочи той пред NOVA News.

Политологът е категоричен, че президентът Радев прави всичко възможно да няма правителство в рамките на този парламент.

„Той вече обяви, че няма да бави процедурата и връчването на мандатите. Вероятно иска да управлява чрез служебния си кабинет, не видяхме нито един сигнал – и по време на консултациите с президента, по който той да се опита да стимулира диалога между политическите партии. Той не се срещна и не проведе разговори с две от политическите партии – ПП и БСП”, припомни доц. Любенов.

„Според мен той иска пак да управлява чрез служебно правителство. Каква е причината – не знам. Може би иска да бъдат подновени преговорите с „Газпром” – нещо, за което настоява и бизнесът”, каза още той.

Четете още

Избор на редактора