Кардиологът проф. Иво Петров е „Лекар на годината“

Първият инвазивен кардиолог в България проф. Иво Петров спечели званието „Лекар на годината“. А специалната награда отива при спасителите на децата от катастрофата на сръбски автобус на АМ „Тракия“ – доктор Антон Елкин и доктор Христо Стефанов, който от 10 години живее в Норвегия, съобщи 24 часа.

Десетки номинации на заслужили лекари бяха изпратени до Български лекарски съюз по време на процедурата по номиниране, която приключи на 30 септември, а комисия, включваща представители на ръководството на БЛС, разгледа предложенията и избра победителите. С най-голяма тежест при класирането на победителите бяха номинациите подадените от Регионалните лекарски колегии. След тях като тежест се нареждат: дружествата по специалност, лечебните заведения, отделенията и т.н.

Президентът Румен Радев, проф. Диана Ковачева, обмудсман на България, д-р Асен Меджидиев-служебен министър на здравеопазването бяха сред официалните гости на церемонията.

Тази година ръководството на Български лекарски съюз реши да прегърне една от най-благородните каузи у нас – „Българската Коледа“ и да призове всички гости и участници в церемонията да се включат в благотворителната инициатива. За благородния дарителски жест всеки ще получава специално изработена значка на БЛС.

Четете още

Избор на редактора