Кирил Петков: Разговаряме с всички, без четирима

Продължаваме разговори с абсолютно всички депутати, които искат да видят нашата програма, освен с четиримата, за които от началото обявихме, че няма да се говори. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков в коментар за разговорите около изготвянето на програмата на кабинета „Василев“.

Припомняме, че преди дни от ПП обявиха, че няма да разговарят за нов кабинет със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов.

Запитан, ще могат ли ПП да съберат подкрепа от 121 народни представители, за да съставят правителство в рамките на настоящия парламент, Петков посочи, че това зависи от няколко човека в Народното събрание.

„Те трябва да си решат към кого им е лоялността – към тяхната партия и лидер, който не е изпълнил обещанието към народа, или към всички нас – да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влезем в политическа криза“,  посочи още премиерът в оставка.

Кирил Петков присъства на тържествена церемония пред Паметника на Незнайния войн по повод 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. Той поздрави служителите на ведомството за професионалния им празник.

Четете още

Избор на редактора