Ковидът се завърна с взрив в Добрич. 50 болни в старчески дом

Ковидът се завърна в Добрич с истински взрив на болни. В Дома за стари хора към днешна дата са установени 50 случая на COVID-19, съобщиха за БТА от Областната администрация.

По-голяма част от заболелите – 46 души, са живеещи в дома възрастни хора, а останалите четирима са от персонала.

Първият случай е бил регистриран на 3 март, уточниха от областната управа. Изследвани са всички обитатели и служители на дома. Само в неделя положителните проби са били 18.

Трима от заболелите обитатели са вдигнали температура в първите дни след установяване на инфекцията, но вече всички са в сравнително добро общо състояние и с лека симптоматика.

Личните лекари на обитателите на Дома за стари хора са уведомени за състоянието на пациентите си.

От страна на Регионална здравна инспекция – Добрич са предприети всички необходими мерки за ограничаване разпространението на коронавируса – положителните са изолирани, а контактните са поставени под карантина. Преустановени са свижданията и излизанията, общите помещения се дезинфекцират, носенето на лични предпазни средства е задължително.

Правят се изследвания и на лицата от персонала, които застъпват на смяна. Към момента няма заразени, които да имат нужда от настаняване в лечебно заведение, повечето са с леки грипоподобни оплаквания.

Четете още

Избор на редактора