Колона танкове изкара акъла на пътуващите по „Тракия“

Внушителна колона от танкове по магистрала „Тракия“ изкара акъла на пътуващие в късния следобед.

Първи клипове в социалните мрежи се появиха от района на Нова Загора.

Върху платформите се виждат американски танкове „M1 Abrams“, както и МТЛБ-та. Бронираните машини са с пустинен камуфлаж.

Колоната от близо 20 превозни средства, голяма част от които с гръцка регистрация, бе конвоирана от коли на „Военна полиция“. На предните стъкла на камионите пък имаше табели с надпис „НАТО“, споделят очевидци пред Флагман.

В края на януари американският президент Джо Байдън одобри изпращането на танкове „М1 Аbrams“ в Украйна.

M1 Abrams е единственият танк на служба в американската армия. Машината дебютира през 80-те години на миналия век и се оказва по-добра и надеждна от базовите съветски танкове Т-72.

Американският танк е въоръжен с 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, една 12.7-милиметрова картечница и две 7.62-милиметрови картечници.

Военна техника на Сухопътните войски на САЩ – танкове „Ейбрамс“ и бойна машина „Брадли“, беше транспортирана днес по националната пътна инфраструктура от Учебен полигон „Ново село“ към Гърция. Техниката е преминала през ГКПП „Капитан Петко войвода“ в 16:50 ч., информират от пресцентъра на Министерството на отбраната във връзка с публикации в медиите.

Придвижването е във връзка с ротация на формирование от сухопътните войски на САЩ, което участва в съвместна подготовка на УП „Ново село“.

Четете още

Избор на редактора