Трактор уби петима на магистрала в САЩ

Петима души са били блъснати и убити от трактор с ремарке на междущатска магистрала 81 в обхваната от обилен снеговалеж североизточна част на щата Пенсилвания, след като излезли от автомобилите си след друга катастрофа, съобщи днес щатската полиция, цитирана от Асошиейтед прес.

Около 17:30 ч. вчера миниван загубил контрол и се е ударил в мантинелата на междущатската магистрала в окръг Лакауана. Четирима души излезли от минивана, както и човек, който ги е следвал в друг автомобил, съобщиха от полицията. Всички те са били блъснати от преминаващ трактор с ремарке.

На място са пристигнали съдебен лекар, служители на пожарната и щатската полиция. Окръжният съдебен лекар Тимъти Роуланд заяви пред Дабълю Ен И Пи Ти Ви, че и петимата души са от щата Ню Йорк.

Засега властите не дават повече информация за инцидента, съобщи БТА.

До 16:00 ч. вчера в района е в сила препоръка за зимни условия, като следобед снегът е спаднал с няколко сантиметра, посочва АП.

Националната метеорологична служба предупреди за опасни пътни условия при ниски температури, а министерството на транспорта на щата Пенсилвания посъветва шофьорите да бъдат внимателни.

Джанет Похода, която е шофьор на камион, пътувал в същата посока часове по-късно, заяви, че пътищата са били хлъзгави от снега, съобщи телевизия Дабълю Ен И Пи Ти Ви.

Четете още

Избор на редактора