Кралят и Камила ще празнуват Коледа в Сандрингам

Кралското семейство ще прекара Коледа в Сандрингам за първи път от три години, потвърдиха от Бъкингамския дворец.

Отбелязвайки връщане към традиционните кралски празници, крал Чарлз III и кралицата Камила ще отпразнуват Коледа в бившето имение на покойната кралица в Норфолк с членове на семейството.

Събирането в Сандрингам ще бъде първият път, когато кралското семейство прекарва Коледа в частната кралска резиденция от 2019 г. и това ще бъде трогателен период след смъртта на кралица Елизабет II през септември.

„Техни Величества кралят и съпругата на кралицата, придружени от членове на кралското семейство, ще присъстват на сутрешната служба на Коледа в църквата Сандрингам в неделя, 25 декември 2022 г.“, се казва в кратко изявление на Бъкингамския дворец.

Вероятно към крал Чарлз и Камила ще се присъединят принцът и принцесата на Уелс и техните деца, кралската принцеса и нейното семейство, както и графът и графинята на Уесекс и техните деца – но остава да се види дали опозореният херцог от Йорк ще се появи публично.

Кралските коледи включват сутрешна екскурзия до църквата „Света Мария Магдалена“, поздрав от доброжелатели и семеен обяд с пуйка и всички гарнитури.

Съобщава се, че крал Чарлз е записал първото си историческо коледно обръщение като монарх, по време на което без съмнение ще размишлява върху загубата на майка си и нейното наследство.

По традиция членовете на кралското семейство сядат, за да гледат телевизионното обръщение, което се излъчва след обяд на 25 декември.

Къщата в Сандрингам е частен дом на четири поколения британски монарси в продължение на повече от 160 години, а сега принадлежи на краля.

Покойната кралица отпразнува там навечерието на своя платинен юбилей седем месеца преди смъртта си.

Той е закупен през 1862 г. от тогавашния принц на Уелс, който по-късно става Едуард VII, като частно селско убежище.

Къщата е преустроена през 1870 г., за да е достатъчно голяма за нарастващото му семейство.

Четете още

Избор на редактора