Лавина от оставки заради Нинова в БСП-Пловдив

Истинска лавина от червени оставки в Пловдив! 115 местни социалисти напускат партията в знак на несъгласие с политиката на Корнелия Нинова. Това обявиха на брифинг част от вече бившите членове на Столетницата, които са общински съветници.

Ден по-рано почти цялата организация на Перник начело с кмета Станислав Владимиров хвърлиха партийните си книжки, припомня Марица.

В Пловдив до момента има 109 заявления за напускане и 7 върнати партийни книжки. Примерът им ще се последва и от други червени структури, заявиха общинските съветници в пловдивския парламент от „Автентична лява БСП“, които също напускат партията. Според тях 5 % от членовете на цялата градска организация връщат партийните си билети.

„Напускаме БСП, но оставаме леви и ще продължим да защитаваме социалистическата идея и пловдивчани в Общинския съвет. Напускаме партията на Нинова, която тя приватизира. Конгресът е доказателство, че партията е загубила своя облик.

Тя се е обезличила с безпринципни коалиции, с десни партии и популисти, фалшифициране на делегатските листи, санкции за неудобните в партията“ коментира Николай Радев , който бе кандидат за кмет на БСП на последните местни избори, а в момента е общински съветник.

Отцепниците са основали сдружение „Алтернатива за Пловдив“, което ще се оглавява от Николай Радев. Така ще се казва и групата им в местния парламент.

Формацията ще наеме офис и ще възстанови приемната за граждани до приключване на мандата. Общинските съветници декларираха, че ще потърсят сметка от управата на града за транспортния хаос и обещаха до край на мандата да работят много активно като опозиция в Общинския съвет.

Четете още

Избор на редактора