Когато син гръм удари…всичко замлъква. А Левски лети!

Левски се завърна в европейските клубни турнири с гръм и трясък. И когато син гръм удари…всичко замлъква. Е, снощи удари два пъти, а в ролята на Зевс бе Станимир Стоилов. В жертви се превърнаха звездите на гръцкия ПАОК. „Бебетата“ на Мъри изиграха на един дъх мача и пратиха на седмото небе от кеф синя България

Пред над 15 000 зрители на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ Левски „полетя“. Още в 41-ата секунда Уелтън „взриви“ трибуните.

Уелтън – 1:0!

Не бяха изминали и 20 минути, когато гениална контра бе завършена от Билал Бари. Маестро Стоилов остана здраво стъпил край страничната линия и продължи да дирижира своята нова симфония на европейската сцена.

Левски взе тази чакана, искана, мечтана победа. Можеше да бъде по-изразителна, но можеше и гръцкия гранд да си тръгне с нещо повече от една нула.

“Това беше един отличен мач за Левски, една прекрасна „синя“ вечер. Въпреки проблемите и сериозния противник вкарахме голове, не допуснахме. Имахме възможност да решим всичко с трети гол. От това, което показа ПАОК, днес победихме един голям отбор. Притеснявам се за втория мач“, коментира след мача Стоилов.

Сега всички левскари продължават да мечтаят. И да стискат палци, защото има реванш. Реванш на „Тумба“ и дали Синята лавина ще се засили и противно на природните явления да покори Олимп…Остава да разберем.

Реваншът от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите предстои, а ще има ли нова синя приказка? Времето ще покаже.

 

Четете още

Избор на редактора