Лувърът затвори от съображения за сигурност

Лувърът в Париж беше затворен „от съображения за сигурност“ в събота, след като Франция е в повишена готовност заради нападението в североизточния град Арас.

„Лувърът получи писмено съобщение, в което се посочва, че има риск за музея и неговите посетители“, каза говорителят на музея пред АФП, след като обяви затварянето в социалните медии. „Решихме… да го евакуираме и затворим за деня, докато извършим необходимите проверки“, добави той.

Франция мобилизира 7000 военни в подкрепа на патрулите за сигурност след като учител беше убит от ислямски екстремист в Северна Франция. Заплаха за сигурността днес доведе до затвяне на парижкия музей Лувър.

15 000 души са били евакуирани от Лувъра по средата на деня, както съобщава парижката полиция. Мярката е наложена след сигнал за опасност. Прочутият парижки музей в момента е основно претърсван и ще остане затворен през целия ден от съображение за сигурност, а посетителите му ще бъдат обезщетени.

Франция е нащрек при всеки тревожен сигнал след вчерашното нападение в училище в Северна Франция, при което учител беше брутално убит от известен на разузнаването ислямски екстремист. Нападателят е арестуван заедно с още девет души и засега мълчи при разпитите, уточнява БНР.

Франция обяви най-високата степен на терористична опасност,  от понеделник 7000 военни ще бъдат изпратени в помощ на редовните патрули срещу тероризма. Вчера президентът Макрон съобщи, че е бил предотвратен и друг опит за нападение.

Четете още

Избор на редактора