Луди танци: мания по премиера Санна Марин залива света

Жени от цял свят танцуват като луди в защита на финландския премиер Санна Марин. Спонтанно зародилата се акция вече взима гигантски размери, съобщи СиЕнЕн. Санна понесе сериозни атаки заради изтекли кадри, на които се вижда как яко купонясва с приятели.

Видеата бяха публикувани миналата седмица, показващи как 36-годишният лидер танцува с приятели в тесен кръг. Появи се и още едно дни по-късно, на което тя е в бар и се весели с популярен финландски певец. Някои политически опоненти веднага заклеймиха поведението на Марин в изтеклите видеозаписи като неуместно за един министър-председател.

Жени отговориха на тези критики, като започнаха да туитват клипове, на които танцуват, използвайки хаштага #solidaritywithsanna.

„Небето е границата за Dancing Queens“, написа един потребител в Туитър.

„Всички трябва да танцуваме малко повече! Аз съм солидарна със Санна“, „Хайде да танцуваме един за друг“, заваляха постовете онлайн.

Други отново защитиха Марин, като обвиниха критиците й в прилагане на двоен стандарт.

Защо тя не може да купонясва след работа? Очакваме ли нашите лидери да не са човешки същества?“ написа в Туитър Ашок Суейн, професор по изследване на мира и конфликтите в университета Упсала в Швеция.

„Колко шокиращо!!! Млад политик, който върши работата си и се наслаждава на личния си живот… Защо една млада жена не може да се забавлява? Не понасям двойни стандарти, свързани с пола“, написа в Туитър испанската политичка Ираче Гарсия Перес, като допълни, че дава цялата си подкрепа за Санна Марин.

След публикуването на видеоклиповете Марин призна, че е купонясвала „по буен начин“, но каза, че е ядосана, че кадрите са изтекли в медиите. Тя уточни, че е употребила алкохол онази вечер, но не е имало наркотици на партито – поне доколкото тя е била запозната.

Ден по-късно Марин каза, че си е направила направила тест за наркотици, след като Мико Карна, депутат от опозицията, я призова да го направи. Резултатите от теста показаха, че премиерът на Финландия не е употребявала наркотици.

Четете още

Избор на редактора