Скандал с г-жа премиера на Финландия, подозират я в парти с наркотици

Финландският премиер Санна Марин отново стана обект на бурни коментари в родината си. Тя бе залята от гневни критики, след като се появи видео с нейно участие в буйно апартаментно празненство, съобщават световните агенции, цитирани от „Дарик“.

На кадрите (за които се смята, че са взети от социалните медии) тя и нейни приятели, включително финландски знаменитости, танцуват и пеят в нечий дом, но без безобразия.

Марин веднага бе атакувана от представители на опозиционни партии, като един от лидерите дори настоя премиерът да си направи тест за наркотици. Риика Пура призова Санна Марин доброволно да даде проба, заявявайки, че над нея тегне „сянка на съмнение“.

Други политици също критикуваха финландския министър-председател, защото поведението й карало медиите да говорят за купоните й, вместо за по-важни вътрешни проблеми.

36-годишната Марин отрече да приема наркотици, като призна, че понякога пие алкохол и просто обича да купонясва „по буен начин“.

Най-младата премиерка в света не крие, че обича партита и често е снимана на музикални фестивали и в дискотеки. Тя неведнъж е попадала в медиите и с основание привлича общественото внимание във Финландия, а и не само там.

Четете още

Избор на редактора