Финландският премиер Санна Марин пак е във вихъра на купона

Финландският премиер Санна Марин няма умора и продължава да надъхва политическите си опоненти срещу себе си. Поводът отново е нейното купонджийско поведение, след като в социалните мрежи изтече ново видео.

На него се вижда как 36-годишната Санна Марин е във вихъра на танца. Този път е в прегръдките на кавалер – певецът Олави Усивирта, а дансингът е клуб в Хелзинки. Според някои медии тя дори получила целувка от младия мъж.

Марин бе принудена отново да се обяснява за това какво и как прави през свободното си от политически ангажименти време. На пресконференция на Финландската социалдемократическа партия тя заяви, че няма спомен да е била целувана по врата. Което оправдание не изглежда много убедително, особено в началото на видеото.

Денс партньорът й Усирта също отрече да е имало нещо между двамата във въпросната вечер. Според него се правели публични спекулации относно естеството на връзката му с Марин. „Всичко, което мога да кажа е, че сме приятели и нищо неподходящо не се е случило между нас“, написа той в Инстаграм.

Преди дни изтече друго видео, в което министър-председателят на Финландия танцува и пее с приятели. Тогава Марин призна, че е във въпросната вечер е пила алкохол, но отрече да е употребявала наркотици. Опозицията я принуди да си направи тест, а резултатите се очакват следващата седмица.

В същото време много жени във Финландия споделиха видеоклипове, на които танцуват под мотото „Солидарност със Сана“.

Санна Марин се омъжи преди 2 години за Маркус Райконен – бивш футболист, а сега предприемач в сферата на маркетинга и комуникациите. Двамата имат дъщеричка.

Четете още

Избор на редактора