Лудогорец срещу Аякс, ако отстрани Астана

Лудогорец изтегли тежък жребий за плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Евентуален съперник на „зелените“ ще е легендарният Аякс.

За да се стигне до този вълнуващ сблъсък обаче Лудогорец трябва да отстрани казахстанския Астана. Първият мач е във вторник, а реваншът – другата седмица в Разград.

Два български отбора са отстранявали вече Аякс в европеюските турнири – ЦСКА „Септемврийско знаме“ и „Левски-Спартак“.

До Латвия или Албания ще пътува Лудогорец, ако загуби сблъсъка с Астана. Елиминираният от тази двойка ще се изправи срещу „Валмиера“ или „Партизани“ в спор за влизане в групите на Лигата на конференците.

Един от възможно най-трудните съперници ще срещне Левски в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите, ако елиминира израелския Апоел (Беер Шева) в третия кърг.

Жребият в Нион отреди победителят от двойката за срещне немския Айнтрахт (Франкфурт). Един от емблематичните за Бундеслигата отбори спечели миналата година трофея в Лига Европа и бе финалист в последното издание на купата на Германия.

Двубоите от последната фаза преди групите са на 24 и 31 август. При достигане до нея Левски ще приеме Айнтрахт в първия двубой.

През 1995 г. тимът от Франкфурт отстрани „Спартак“ (Пловдив) в турнира „Интертото“ при единствената си среща с български представител в Европа.

Четете още

Избор на редактора