Луд по футбола саудитец измина пеша 1600 км от Джеда до Доха

Футболен фен от Саудитска Арабия най-накрая стигна до Доха, след като измина пеша 1600 километра от Джеда, за да посети мачовете от Световното първенство в Катар .

33-годишният опитен турист Абдула Ал Сулми пристигна в понеделник след 55 дни.

Всичко, което носеше, беше раница, трекинг щека и знамена на Саудитска Арабия и Катар.

Ал Сулми каза, че е можел да вземе 2-часов полет от Джеда до Доха, но е искал различен вид изживяване и да привлече вниманието на света в социалните медии.

„Да бъда в Доха беше мечта, когато за първи път започнах преди два месеца и изпълних мисията си“, написа той в профила си в социалните медии.

Ал Сулми казва, че идеята да измине целия път до Доха му е хрумнала, след като е гледал телевизионно предаване, в което високопоставен катарски служител обещава изключително изживяване по време на Световната купа.

„Казах си, че трябва да отида, независимо от всичко, дори и да трябва да ходя пеша до Доха, каза той. Имаше трудности като горещо време и труден терен, но успях да преодолея препятствията“.

Г-н Ал Сулми документира своето пътуване за хилядите си последователи в Snapchat и TikTok.

„Горд съм, че регионът на Персийския залив ще бъде домакин на голямо събитие като Световната купа. Трябва да подкрепим Катар, за да покажем на света, че можем да бъдем домакини на големи турнири“, каза той.

Той се надява да присъства на откриващия мач на Саудитска Арабия срещу Аржентина на 22 ноември.

„Аз съм голям фен на Меси и националния отбор на Аржентина, но ще подкрепя моята страна в мача“, казва саудитецът.

Четете още

Избор на редактора