Макрон пристигна в Катар за мача, втора визита за три дни

Президентът на Франция Еманюел Макрон пристигна в Катар заедно със съпругата си Брижит и футболни звезди, за да присъства на финалния мач на френските футболни национали срещу отбора на Аржентина на Мондиала, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В самолета с Макрон бяха и нападателят Кристофър Нкунку, който не участва в шампионата заради травма, както и бившите национали Ален Жирес и Брюно Шейру, и международната футболна съдийка Стефани Фрапар.

Заедно с тях са и боксовият шампион Брахим Аслум и джудистът Теди Ринер, както и министърката на спорта Амели Одеа-Кастера.

Макрон и членовете на делегацията ще бъдат на официалната трибуна на стадиона в Доха, където ще се присъединят и световните шампиони Пол Погба и Н’Голо Канте, и бившият европейски шампион Луис Ернандес.

Макрон вече беше в Катар за полуфиналния мач на Франция с Мароко в сряда. Това е негова втора визита в Катар в рамките на три дни, въпреки многото полемики срещу тази страна, свързани с организирането на Мондиала и замесването й в корупционен скандал в Европейския парламент.

Четете още

Избор на редактора