Маскиран общинар нахлу в кабинета на Фандъкова да свали знамето на Украйна

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Борислав Иванов хулиганства в сградата на общината и заплашва, че ще свали украинското знаме от фасадата „когато поиска“. Тази сутрин той се е промъкнал маскиран в кабинета на кмета Йорданка Фандъкова и е стигнал до балкона, където са знамената на България, ЕС, общината и на Украйна, сигнализираха от „Демократична България“ във Фейсбук.

ДБ настояват за оставката му заради хулиганските прояви и отстраняването му от всички заемани постове в общинския съвет. Ще бъде изпратен и сигнал до МВР и прокуратурата за извършените от Иванов противообществени прояви.

„Призоваваме групата на ГЕРБ да преосмисли дали софиянци са им дали доверие да управляват столицата в коалиция с политици, които нямат елементарно уважение към правовия ред“, се посочва в позицията на „Демократична България“.

Вчера той се опита, но не успя да свали украинското знаме от фасадата на Столична община по време на протеста с искане за оставката на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Борислав Иванов е член на Комисията по обществен ред и сигурност от групата на „Патриоти за София“. Вчера той заяви, че се е провалил, тъй като са му попречили трима полицаи и трима общински съветници от ГЕРБ, но че ще направи всичко възможно знамето на Украйна да бъде свалено. „Загубихме една битка, но ще спечелим войната“, обяви Иванов.

Четете още

Избор на редактора