Министърът: Искам Морфов и директорът да си стиснат ръцете

„Имам желание режисьорът Александър Морфов и директорът на Народния театър Васил Василев да си стиснат ръцете.“

Това каза в “ Неделя 150″ по БНР министърът на културата Найден Тодоров. Той вече е разговарял с двамата.

Тодоров твърди, че не е добър начинът, по който е уволнен режисьорът, но в същото време няма законови основания да уволни директора на Народния театър.

„Аз имам много приятели от различни партии и когато говоря с тях, не се интересувам от коя са. През 2013 Василев и Кръстева бяха зам.-министри и работеха заедно. Трябва ли да съдим хората за миналото им, ако нямат криминални деяния“, запита министърът.

„Ситуацията в театъра е копие на онова, което се случва в държавата. Това е моят протест – да не се вмества политиката в театъра.“ Това заяви в ефира на “Тази неделя” по bTV пък бившият вече главен режисьор на Народния театър Александър Морфов.

Един от мотивите за уволнението му бил, че не се е явил три дни на работа, което той определи като невярно.

„Не мога да бъда сигурен дали постановките ми ще продължават да се играят. Решението не е мое, аз искам да се играят, но това зависи от директора на театъра“, посочи Морфов.

„Войната между мен и лицето Василев продължава вече три месеца и половина и аз очаквах отдавна той да употреби всичките си номенклатурни и административни сили, за да ме уволни от театъра“, коментира режисьорът.

Морфов разбрал, че е станал „много важен“ в държавата по писанията в жълтите медии след протеста му срещу назначаването на Велислава Кръстева за пиар на театъра.

Четете още

Избор на редактора