Южна Корея уволни селекционера Клинсман

Корейската футболна асоциация (КФА) информира за уволнението на националния селекционер Юрген Клинсман след отпадането на тима на полуфиналите на турнира за Купата на Азия и на фона на критиките към неговата работа.

Президентът на асоциацията Мон-гиу Чхун коментира, че Клинсман не е оправдал очакванията.

„Юрген Клинсман не успя да демонстрира лидерството, което очаквахме от националния треньор, включително ръководенето на мачовете, играчи и работната етика, които да повишат конкурентоспособността на отбора“, заяви Чхун.

Популярността на германския специалист в Република Корея спадна рязко по време на Купата на Азия, след като мнозина критикуваха отношението му. Ръководството на Клинсман също беше поставено под въпрос след конфликт между футболисти в навечерието на полуфинала.

По време на престоя си начело на Република Корея Юрген Клинсман често беше критикуван, че работи предимно в Лос Анджелис, където живее, въпреки че каза, че ще прекара известно време в страната.

Клинсман пое отбора преди година, а договорът му бе до края на Световното първенство през 2026 година.

Бившият национален селекционер на Германия благодари на футболисти, треньорския си екип и феновете в Република Корея с публикация в социалната мрежа „Инстаграм“.

„Благодаря много за подкрепата ви, с която успяхме да се класираме за полуфиналите на Купата на Азия и за изминатия път в последните 12 месеца, в които записахме 13 мача без загуба“, написа специалистът.

Четете още

Избор на редактора