Мистър Бъргър от „Коса“ се разби с мотоциклет

71-годишният актьор Трийт Уилямс, който участва в легендарния мюзикъл „Коса“ от 1979, загина след катастрофа с мотор край град Дорсет, щата Върмонт.

„Както можете да си представите, в момента сме силно шокирани и дълбоко опечалени. Трийт бе изпълнен с любов към живота и професията си. Смъртта му е неочаквана и потресаваща.

Знайте обаче, че той бе обичан и уважават както от близките си, така и от всички, които го познаваха. Мъката ни е огромна, затова ви молим да уважите правото ни на уединение, докато се справим с нея“, пишат близките му в социалните мрежи.

Джейкъб Грибъл, началник на пожарната в Дорсет, уточни пред пресата, че по всяка вероятност шофьорът на джипа не е видял мотора. Раненият е бил транспортиран с хеликоптер на LifeNet до болница в Ню Йорк, където е починал.

Трийт участва в много филми като „Орелът се приземи“, „Клубът на мъжете“, „Имало едно време в Америка“, „Сладки лъжи“, „Жив дявол“, „Мис таен агент 2: Въоръжена и прекрасна“ и др. По-познат с работата си в сериалите „Закон и ред: Специални разследвания“, „Хавай 0-5“, „Пожарникарите от Чикаго“, „От местопрестъплението“, „Престъпления от класа“, „Синя кръв“ и т.н. През годините е участвал в над сто телевизионни продукции.

Уилямс участва като Дани Зуко в мюзикъла „Брилянтин“, поставян на Бродуей в периода от 1972 до 1980 г. Роден в Стамфорд, Кънектикът, в свое интервю за „Vermont Magazine“ той каза, че е открил страстта си към актьорството като ученик в седми клас. По-късно посещава курсове при Сандра Сикат в „Actors Studio“.

„Всеки път, когато чуеш публиката, дошла за първи път от Ню Джърси, Калифорния или Тексас, за да види „Брилянтин“, се чувстваш точно толкова развълнуван, колкото нея“, разказа той пред изданието през 2021 г.

Уилямс си припомни и своето дванадесето и последно прослушване за филма „Коса“ от 1979 г., в който той играе ролята на Бъргър.

„Когато започнах монолога, тръгнах да свалям всичките си дрехи“, каза той за прослушването. „В края стоях чисто гол пред тях. След това те ме аплодираха, а аз им казах: „Това е всичко, което имам. Не знам какво друго мога да ви дам.“

Уилямс е номиниран за награда „Еми“ през 1996 г. за играта си в „Смяна в „Късното шоу“ и за три отличия „Златен глобус“: през 1985 г. за „Трамвай на Желание“, през 1982 г. за „Принцът на града“ и през 1980 г. за „Коса“.

Четете още

Избор на редактора