Надал се отказа от участие в Индиън Уелс

Бившият водач в световната ранглиста на тенисистите Рафаел Надал се отказа в последния момент от участие в Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс, щата Калифорния.

„С голяма тъга трябва да се оттегля от този невероятен турнир. Всеки знае колко много обичам това място и колко обичам да играя тук в Индиън Уелс. Това е и една от причините да дойда много рано в пустинята, за да тренирам и да се опитам да се подготвя. Работих усилено и тренирах и всички знаете, че направих опит този уикенд, но не смятам, че съмготов да играя на най-високо ниво на такова важно събитие. Това не е лесно решение, всъщност е трудно, но не мога да лъжа себе си и хилядите фенове“, написа испанският левичар в социалните мрежи.

37-годишният Рафа загуби от Карлос Алкарас в демонстративен мач в Лас Вегас в неделя и изглеждаше готов да се бори за четвърта титла в Индиън Уелс.

Носителят на 22 титли от Големия шлем Надал трябваше да играе срещу Милош Раонич. Сега канадецът ще срещне в първия кръг индиеца Сумит Нагал.

Тази нощ 13-ият поставения Григор Димитров ще научи името на съперника си във втори кръг. Той се определя в мача между французите Александър Мюлер и Юго Грание, уточнява БНР.

Четете още

Избор на редактора