Надежда Йорданова: Всеки да преглътне егото си заради реформите

Всеки трябва да преглътне егото си и да помисли за бъдещето на страната, защото до края на годината трябва да се извършат ясни и конкретни реформи. Призивът отправи правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова преди старта на разговорите за изготвяне на управленска програма на бъдещия кабинет „Василев“.

Йорданова предупреди, че миналата седмица е станало ясно, че ако бързо не бъде даден ход на тези реформи, парите по Плана за възстановяване няма да бъдат в България.

“Трябва да подготвим ясна законодателна програма с конкретни приоритети и срокове. Ще работим активно. Ние сме готови с ясни мерки и срокове за тяхното постигане. Ако положим всички усилия, ще имаме един добър кабинет”, каза още Йорданова.

За изработването на програмата ПП, БСП и ДБ трябва да излъчат по трима представители от своите парламентарни групи. Към тях ще се присъединят и независими депутати, напусналите ИТН.

Очаква се структурата на правителството и имената на министрите да бъдат обявени най-късно в сряда.

Депутатът от ДБ Иво Мирчев коментира пред БНТ, че е по-вероятно да говорим за експертно правителство, а не за разпределение на министерства по отделните партии, участващи в разговорите.

Четете още

Избор на редактора