Над 1400 са загиналите в Израел, 2450 – в Газа

Над 1400 души са убитите в Израел при нападенията на въоръжени отряди на палестинската групировка „Хамас“, предприета на 7 октомври на израелска територия. Това показва най-новата равносметка, публикувана днес от службата на израелския премиер, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„Повече от 1400 души бяха убити, над 12 израелци са отвлечени от терористите от „Хамас“, каза говорител на Бенямин Нетаняху на пресконференция. Последно се съобщаваше за над 1300 загинали при безпрецедентната атака, която разпали война между Израел и „Хамас“.

Същевременно палестинският министър на здравеопазването в контролираната от „Хамас“ ивица Газа съобщи, че при ответните израелски удари са загинали 2450 души. Според същия източник броят на ранените е 9200.

Последно се съобщаваше за 2329 загинали в палестинския анклав , от които над 700 деца.

Израелските сили подготвят сухопътно нападение срещу северната част на ивицата Газа и призова цивилното население в района да се изтегли на юг . Днес Израел потвърди, че е възобновил водоснабдяването в южната част на анклава след седемдневно прекъсване, наредено за наказание заради нападението на „Хамас“ срещу израелска територия. Според израелския министър на енергетиката Израел Кац това ще насърчи евакуацията на юг.

Четете още

Избор на редактора