Новият модел Lada Aura не запали на презентацията

По време на официалната презентация в Русия, новият модел на „АутоВАЗ“ Lada Aura, който е определен като „революция в автомобилната индустрия“, изпадна в неудобна ситуация пред производителя си. Въпреки присъствието на високопоставени фигури и журналисти, колата не успя да се запали.

Първоначално, главният изпълнителен директор на „АвтоВАЗ“ Максим Соколов и министърът на финансите Антон Силуанов направиха обиколка с автомобила.

След това, пред Герман Греф, ръководител на „Сбербанк“, заобиколен от медийни представители, директорът на автомобилната компания реши да покаже възможностите на модела. За съжаление, обаче, той не запали.

Лавинообразно се разпространи видеоклипът от неудобния инцидент в социалните мрежи днес. Кадрите се фокусират върху последователните неуспешни опити на Соколов.

С цел да подкрепи вътрешното производство и в отсъствие на чуждестранни автомобилни марки, които започнаха да се оттеглят от Русия след събитията в Украйна, „чудото на автомобилната индустрия“ трябваше да поеме водещата роля.

Въпреки това, данните не са обнадеждаващи. Продажбите на автомобили Lada през януари-февруари са намалели с 19,4%.

На 16 март 2022 година, поради липса на резервни части, „АвтоВАЗ“ беше принуден да обяви корпоративен отпуск. Също така, в края на януари 2023 година беше обявено, че автомобилите Lada ще се произвеждат само в три цвята поради ограниченията в доставката на боя, въведени в резултат на наложените санкции.

Четете още

Избор на редактора