Не е за вярване: в Европа има по-резултатен от Халанд

ПСВ Айндховен разгроми у дома с 5:0 Цюрих в мач 4-ия кръг на груповата фаза в Лига Европа. Нападателят на холандците Коди Гакпо направи голов пас и по системата гол и пас е най-резултатният футболист в Европа до момента.

Гакпо има вече 24 в 17 мача. Така той изпреварва по този показател нападателя на Манчестър Сити Ерлинг Халанд, съобщава порталът Squawka.

На сметката на капитана на ПСВ има 13 гола и 11 асистенции, а Халанд – 23 (20 гола+3 асистенции), но от 13 мача.

Гакпо играе за отбора от Айндховен от 2017. Това лято той почти беше постигнал договорка с Манчестър Юнайтед, но не се съгласи с личните си условия, разкрива журналистът Ралф Елфринк. 23-годишният нидерландец продължава да е основна трансферна цел на червените дяволи. Англичаните са готови да извадят между 45 и 50 милиона евро за крилото.

Гакпо е сравняван като качества с Робин ван Перси и Тиери Анри. Той е ляво крило, но напоследък все по-често е използван и като чист нападател, и се справя отлично в тази роля. Нидерландецът има 138 мача, 45 гола и 35 асистенции за за ПСВ Айндховен. А също така 7 мача и 2 гола за националния отбор на Нидерландия.

Четете още

Избор на редактора