Общински съветник от ДПС в ареста за сделка „глас срещу пари“

Общински съветник е задържан при акция за купуване на гласове в кърджалийския кв. „Боровец“ късно в сряда вечер, съобщава 24rodopi.com.

В ареста на полицейското управление в града е прибран 59-годишният Алтънай Халил. Той е председател на комисията за младежки дейности и член на комисията за законност и обществен ред в общинския съвет в Кърджали.

Срещу съветника от кърджалийския квартал „Боровец“ е образувано досъдебно производство. Според неофициални източници 59-годишният Халил е предложил пари на избирател, за да гласува за определена партия.

Все още няма официална информация за ареста. Реакция обаче имаше от кмета на община Кърджали Хасан Азис, който в пост в профила си във Фейсбук определи задържането като удар срещу демокрацията и опит за омаскаряване и очерняне на политически активист.

„С всички сили продължаваме да се борим срещу произвола и полицейщината, които някои хора си въобразяват, че може да упражняват безпочвено и безнаказано. Свидетели сме на евтин политически сценарий с мотиви на полицейщина, целящ да подготви аудиторията за поредната доза милиционерска агитация“, написа още Хасан Азис.

Халил бе освободен от полициата около 13 часа днес.

 

 

Четете още

Избор на редактора