Оператор на Ройтерс е убит при израелски обстрел

Наблюдателен пост на ливанската армия по границата с Израел е бил поразен при израелски обстрел, съобщиха трима източници от Ливан за Ройтерс, след като израелските въоръжени сили предупредиха за предполагаемо въоръжено проникване, на което са отговорили с артилерийски огън.

По-късно Израел каза, че тревогата е фалшива, а жителите на село в близост до границата, които бяха инструктирани да се приберат по домовете си и да заключат вратите, бяха уведомени, че отново могат да излязат навън.

Предупреждението бе отправено за село Ханита, което се намира само на 500 метра от границата и е разположено точно срещу ливанското село Аалма Ел Чаеб.

Няколко журналисти, включително двама от Франс прес и двама от катарската телевизия Ал Джазира, са били ранени от паднали снаряди в Южен Ливан, предаде междувременно АФП, като се позова на източници от ливанските сили за сигурност.

Впоследствие агенция Ройтерс съобщи, че неин видеооператор е бил убит в района. Исам Абдала бил част от журналистически екип на Ройтерс, който предавал пряко видеосигнал от мястото, предаде БТА.

Общо шестима журналисти са били ранени при израелския обстрел, предаде Асошиейтед прес.

Фоторепортер на агенцията е видял безжизненото тяло на Исам Абдала.

Четете още

Избор на редактора