Очаквани победи за Сити и Реал в Шампионска лига

Битките в европейските клубни турнири по футбол бяха подновени с елиминациите от осминафиналите в Шампионската лига.

В първите два мача фаворитите Манчестър Сити и Реал (Мадрид) постигнаха очаквани победи като гости, съответно 3:1 за Сити срещу Копенхаген и 1:0 за „Белия балет“ срещу Лайпциг.

Кевин де Бройне реализира в 10-ата минута за английския шампион срещу Копенхаген, а в 34-ата Магнус Матсон изравни, след като се възползва от груба грешка на вратаря Едерсон. В 45-ата минута Бернардо Силва даде нов аванс на „гражданите“ от 2:1.

През второто полувреме европейският клубен шампион се задоволи с това да контролира играта срещу добре защитаващия се датски тим. Но в края стигна и до трети гол, реализиран от Фил Фодън след втората асистенция в мача на Кевин де Бройне за крайното 3:1 в полза на Сити.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

А в Лайпциг първото полувреме завърши при нулево равенство, след като гол на домакините бе отменен заради засада още в началото на срещата.

В 49-ата минута обаче Браим Диас вкара за Реал. Той получи отдясно, справи се с трима играчи на Лайпциг и нахлу в наказателното на домакините след страхотен индивидуален рейд. Диас шутира с левия си крак и намери далечния ъгъл с неспасяем удар във вратата на Лайпциг.
Така и тук испанският „гранд“ извоюва минимална, но ценна победа с 1:0, която му дава сериозни надежди за класиране след реванша, съобщава БНР.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора