Петков: ГЕРБ носи отговорността да състави кабинет

Първата политическа сила носи голяма отговорност – когато хората са гласували да си номер едно, ти трябва да формираш правителство”, каза съпредседателят на „Продължаваме промянат“ Кирил Петков по БНТ.

„Ние не си променяме мненията и каузата – отказваме всякаква покана от ГЕРБ за коалиция. Това е ценностен вододел, не е въпрос на политически уговорки. Обещанията са важни, ако са спазени“, сподели той.

Петков смята, че ГЕРБ имат голям избор от възможности за коалиция – обявиха, че ДПС е логичен партньор, а може да имат „златен пръст” с „Възраждане”.

Петков няма ясна представа за това къде стои „Български възход” на политическата сцена: „Нямам много добра идея какво представлява тази формация – знаем, че има части от АБВ, има и Стефан Софиянски, има поддръжка и от партия „Лидер”. Ще видим какво представляват в идните дни.”

„Ние самите осъзнахме колко сложен е процесът на изчегъртване на стария модел на управление на държавата, но това ни мотивира – ние сме тук за дълго, докато не си постигнем мечтата. Следват местни избори. Ще се концентрираме и ще работим усърдно да променим България на всички нива. Ние сме тук с кауза”, допълни той.

Четете още

Избор на редактора