Почина мъжът, пребит от тийнейджър за една цигара

Починал е 68-годишният Филчо Филев от димитровградското село Странско, който беше зверски пребит от тийнейджъри заради скандал за цигара, става ясно от съобщение на прокуратурата. В него се посочва още, че вчера Окръжният съд в Хасково е потвърдил взетата от първоинстанционния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 18-годишния Делчо Димитров.

Младежът бе привлечен в качеството на обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда, заради което го грозеше с лишаване от свобода от две до двадесет години. Смъртта вероятно ще промени обвинението.

На 2 април 2023 г., около 01:30 ч. през нощта в селото в дома на пострадалия пристигнали Делчо Димитров, както и друго 16-годишно момче. Те носели бутилка алкохол с намерение да се почерпят с домакина.

В един момент се разразил спор, по информация на местен за една цигара, 18-годишният нанесъл множество удари по главата на пострадалия без конкретна причина.

В резултат на побоя пострадалият получил тежки наранявания. Той бил настанен в болница в Хасково с опасност за живота, където на 10 април починал.

Четете още

Избор на редактора