Гълъб Донев лети за Лондон за коронацията на Чарлз

Mинистър-председателят Гълъб Донев отлита за Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, където ще участва в събитията относно коронацията на крал Чарлз III на 5 и 6 май в Лондон. Това съобщават от пресцентъра на Министерския съвет.

Предстоящата визита на министър-председателя Гълъб Донев е израз на отличните двустранни отношения на България и Обединеното кралство и перспективите за развитието им, уточнява се в съобщението.

Над 2200 гости ще присъстват на церемонията по коронацията на британския крал Чарлз Трети в Уестминстърското абатство на 6 май, предаде БТА, като се позова на съобщение на Бъкингамския дворец.

Сред тях ще има висши представители на 203 страни, както и на благотворителни организации, религиозни и етнически общности. Сред гостите ще има и носители на Нобелови награди.

В допълнение на тези гости ще има и 400 млади представители на благотворителни организации, които ще могат да гледат церемонията и последващата кралска процесия от църквата „Сейнт Маргарет“, която е близо до абатството.

За сравнение коронацията на кралица Елизабет Втора преди 70 години събра 8200 гости в Уестминстърското абатство. Но Чарлз Трети поиска по-скромна церемония.

Елизабет Втора почина през септември миналата година на 97.

Четете още

Избор на редактора