Прерязаха лентата на 6-километров участък по магистрала „Европа“

Служебният премиер Гълъб Донев и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков прерязаха лентата на нов 6,5-километров участък по магистрала „Европа“ между ГКПП „Калотина“ и Драгоман.

Церемонията, в която се включи и посланикът на Сърбия у нас Желко Йович, се проведе близо до граничния контролно-пропускателен пункт.

Това е път, който е важен и за двете страни. Той беше тесен, с много катастрофи и съм много щастлив, че ние го откриваме законно, с акт 16, каза Гълъб Донев, цитиран от БТА.

Стpoитeлcтвoтo нa yчacтъĸa мeждy ГKΠΠ „Kaлoтинa“ и Дpaгoмaн, чиятo дължинa e 14,5 ĸм, зaпoчнa пpeз февруари 2020 г. Изпълнитeл e cтpoитeлнo oбeдинeниe, нaчeлo c „Щpaбaг“. Строителството на участъка е на стойност 137 млн. лева без ДДС, като 25 на сто от дейностите са със средства по механизма „Свързана Европа“, а останалата сума е от бюджета.

Вторият участък от магистралата се очаква да бъде готов до края на май, съобщи Иван Шишков при инспекция на строителството на пътното трасе на 23 март.

По-късно днес, от 14:30 часа, ще бъде пусната за движение и 7,5-километрова отсечка от пътя Мездра – Ботевград.

Четете още

Избор на редактора