Пригожин с първо обръщение след бунта на „Вагнер“

Руският наемнически предводител Евгений Пригожин публикува първото си видеообръщение след бунта на бойците от частната военна компания „Вагнер“ в края на юни, предаде Ройтерс.

Клипът с Пригожин се появи в един от каналите (наименованието на канала е Разгрузка Вагнера; @razgruzka_vagnera) в комуникационното приложение „Телеграм“, свързани с „Вагнер“. Предполага се, че видеото е заснето в Африка.

Във видеозаписа Пригожин се намира в пустинна местност, облечен е в камуфлажни дрехи и в ръцете си държи автомат.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди нито локацията, на която се намира Пригожин, нито датата на видеото. В същото време Ройтерс изтъква, че от изявления на Пригожин и от публикации в канали, свързани с „Вагнер“, може да се направи предположение, че клипът е заснет в Африка.

„Температурата е +50 градуса, както ни харесва. ЧВК „Вагнер“ прави Русия по-велика на всички континенти и Африка – по-свободна. Справедливост и щастие за африканските народи. Ние сме кошмарът на „Ислямска държава“, „Ал Каида“ и други бандити“, казва Пригожин във видеото.

В записа той казва още, че „Вагнер“ набира хора и че компанията „ще изпълни задачите, които са били поставени“. В клипа е показан телефонен номер за хората, които искат да се присъединят към частната военна компания.

Четете още

Избор на редактора