Принц Уилям и Кейт ще бъдат в САЩ за зелени награди

В първото си международно пътуване, откакто станаха принц и принцеса на Уелс, Уилям и Катрин ще посетят САЩ тази седмица за връчването на екологични награди, съобщи BBC.

Кралската двойка ще покаже своята подкрепа за намирането на начини за справяне с изменението на климата на вторите годишни награди Earthshot в Бостън.

Били Айлиш, Ани Ленъкс, Ели Гулдинг и Клои х Хале са сред изпълнителите, които участват.

Наградите бяха лансирани от принц Уилям миналата година и пътуването до Бостън ще бъде първата му голяма международна изява, откакто стана принц на Уелс.

Освен церемонията по награждаването в петък, принц Уилям и Катрин ще бъдат представени пред публиката в САЩ, която през последните месеци видя много репортажи за кралското семейство, вариращи от погребението на кралицата до драмата на Netflix Кралицата, както и истории за принц Хари и Меган.

Принц Уилям каза, че Земята е в „повратна точка“ и наградите са предназначени да подкрепят новаторски начини за намаляване на щетите върху околната среда.

Водещи на телевизионната церемония по награждаването включват Рами Малек, Катрин О’Хара, Шайлийн Удли, Клара Амфо и Даниел Дае Ким.

Има пет награди за иновативни екологични проекти, всяка е на стойност £1 милион.

Четете още

Избор на редактора