Прокурорският син запалил одеяло в ареста

Софийският районен съд разпитва свидетели по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Пернишкият младеж е подсъдим за няколко престъпления, основната част от които за нанесен побой.

Показания даде един от сочените за жертви на побой. Футболният треньор Румен Николов си спомни, че юни 2022 г. бил при приятел с местен бизнес в Перник. Тръгнал към автомобила си, но се сетил, че трябва да мине през пазар. Видял момче да се усмихва и да го поздравява. Николов отвърнал на поздрава, но получил удар с нещо като бокс и паднал. След удара попитал нападателя си защо го удря, а той отвърнал, че е заради думи на Николов, че братовчедката на нападателя е “платена”.

„Вече не можех да говоря, болеше ме. Обадих се на бащата на Васко, с когото се познаваме“, разказа спортистът. Казал, че отива да вземе медицинско. Бисер Михайлов (бащата на Васил – бел. авт.) го посъветвал да изчака ден и на трезва глава да вземе решение. И признал, че не говори със сина си. Снимка установила, че Николов има счупване на две места на челюстта. Взеха ми показания през нощта. Започнаха да ми падат зъбите, каза още Николов пред съда.

Васил Михайлов задава въпроси на Николов за ситуацията, но получи от него същите отговори.

Прокурата предостави данни, че в ареста в Кюстендил Михайлов удрял други задържани. Това наложило да бъде преместен в самостоятелна килия. Там пък той запалил одеало. Наложило се охраната да ползва пожарогасители.

Четете още

Избор на редактора