Проф. Радулов: Тошко се държеше отвратително

Тошко Йорданов – човекът, който пренася указанията на Слави Трифонов към депутатите му, се държал с тях „отвратително и унизително“. Това разкри проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR.

„Както я е подкарал Тошко Йорданов, в крайна сметка ще остане сам в ИТН. Защото неговият начин да разговаря с хората е монолози, изпълнени с ругатни. Чувам, че тези дни е станал много мек, любезен и обещаващ – че вече ще е диалогичен, че хората ще виждат често Слави, ще има концерти, разговорите ще са 24/7“, каза гостът в предаването „Опорни хора“.

Отцепилият се депутат очаква няколко души от партията на Слави Трифонов да гласуват с „въздържал се“ на вота на недоверие срещу кабинета. Проф. Радулов отбеляза, че не му е обещавано нищо, за да напусне ИТН, а самият той отдавна е мислил какво решение трябва да вземе поради ред причини.

„На първо място – унижението, което аз и други колеги претърпяхме. Слави Трифонов съм го виждал два пъти. Тошко, който пренасяше неговите думи, се държеше отвратително и унизително. Непрекъснато ни се повтаряше, че ние сме никои и сме в този парламент заради Слави Трифонов, и както ни се каже, така ще гласуваме, обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

„Избирателите ни искаха да не допуснем ГЕРБ на власт, да се махнат Борисов, Гешев и Пеевски. Случващото се сега предизвика гнева на избирателите. Срещнах се с хората, които протестираха през 2020 г. и те ме попитаха: Защо тези хора правят точно обратното на това, което обещаха. Аз не съм отишъл в тази партия заради Трифонов, а заради хората. Няма как да напусна НС, за да дойде на мое място човек, който да гласува с ГЕРБ“, каза още проф. Радулов.

Експертът по сигурност е убеден, че сред останалите депутати в ИТН има хора с достойнство, които няма да гласуват с ГЕРБ, дори да не напуснат парламентарната група.

 

Четете още

Избор на редактора