Радев обяви от Шипка народно движение за защита на 3 март

Трети март е червената линия на нашето търпение, народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, заяви президентът Румен Радев пред паметника на Шипка на днешното национално честване на 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

Според него след „Епопеята на забравените“ събралите се на върха няма да допуснат да им бъде натрапена „Епопея на зачеркнатите“.

Днес казваме “не” на подмяната и скандалите, чрез които се прокарва проект за похищение на Конституцията. Той предвижда България да се управлява от политици, за които българското гражданство е подробност. Народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната ни памет – изтрита, а българската държавност – разградена“, каза още Радев.

„Европейска България има бъдеще, само когато сложим край на полититическото безочие, което сее разкол и паразитира върху разделението, което търгува с всичко българско. Не сглобкаджийство ни трябва, а единение около държавността, историята и националното достойнство“, заяви Радев.

За убийството на Алексей Петров и поисканата оставка на главния секретар на МВР Петър Тодоров, Радев коментира:

„Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. Явно кабинетът използва всеки свой собствен провал като повод за заграбване на още власт. Това е настъпление срещу демократичните баланси, заложени в Конституцията и законите. Явно Конституцията пречи на управляващите в желанието им за повече власт. Очевидно за всички е, че те страдат от властова булимия.

На въпрос ще свика ли КСНС заради увеличилата се престъпност в България, Радев отговори: „С кого да го свикам? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли? Не мисля, че това е от полза за националната ни сигурност. Държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченато в скандални записи и умерзително съглашателство. В момента отговорността е напълно размита”.

Според държавния глава българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него, какви високи постове в държавата са му обещавани, от кого и при какви условия, пише offnews.bg.

Четете още

Избор на редактора