Разследват варненски прокурор за корупция

Провежда се акция срещу административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Владимир Чавдаров, съобщава bTV, като се позовава на свои източници в държавното обвинение.

По неофициална информация Чавдаров се разследва заради многобройни сигнали, че е искал и получавал подкупи, за да повлияе на изхода на дела.

Към момента няма официална информация по случая, като е известно само, че разследването срещу Владимир Чавдаров е под ръководството на Софийската градска прокуратура.

Извършени са претърсвания в кабинета на апелативния прокурор на Варна и в имоти на Чавдаров и на негови близки.

50 000 евро и близо 20 000 лв. са открити в служебната каса на апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров при акцията на Софийската градска прокуратура. При претърсване на имоти, собственост или ползвани от Чавдаров разследващите са открили и иззели и близо 300 незаконно притежавани боеприпаси – патрони за автомат „Калашников“ и за бойни пистолети. Акцията започна по-рано днес и в следобедните часове.

До момента не е изяснен произходът на средствата, както и защо Чавдаров не ги е посочил в годишната си декларация пред Инспектората на ВСС.

Действията на командированите от столицата във Варна магистрати е във връзка с досъдебно производство за корупция срещу висшия магистрат. Срещу Чавдаров има подадени сигнали за искане и получаване на пари срещу уреждане на дела, предаде NOVA.

Владимир Чавдаров стана апелативен прокурор на Варна през 2018 г., преди това е бил окръжен и военно-окръжен прокурор на Варна, а миналата година беше избран и за член на Висшия съдебен съвет, припомнят от БГНЕС.

Четете още

Избор на редактора