Роналдо Феномена: Искам Мароко да спечели титлата, но Франция е по-силна

Роналдо Назарио де Лима- Феномена, направи анализ на случващото се на Световното първенство в Катар по-малко от седмица преди неговия край.

Бразилия беше елиминирана на четвъртфиналите от Хърватия след дузпи, а Роналдо смята, че Неймар може да напусне националния отбор и да се съсредоточи върху представянето си на клубно ниво.

Феномена заяви, че Килиан Мбапе блести най-много на Мондиала: „Той е най-добрият на Световното първенство и превключи с още една скорост нагоре. Впечатляващо е, прекрасно е да го гледаш как играе“.

Според Роналдо Франция е големият фаворит и го показва мач след мач: „Мбапе играе скоростно и мощно, но не е само това. Има неща в него, които ми напомнят за самия мен. Той знае как да използва потенциала, който има“.

„Аржентина не играе много добре, но са изпълнени с желание, тичат, борят се и влагат сърце. А имат и Меси, който е решаващ в наказателното поле на съперника. Ще бъда честен. Не мога да кажа, че Аржентина ще спечели първенството. Би било лъжливо и лицемерно.“, смята Роналдо и продължава:

„Бих искал Мароко да спечели, но мисля, че няма да могат да победят Франция. Това, което правят мароканците на Световното първенство, е прекрасно. Цялата им страна сега е в пламъци.“

Той няма нищо против чужденец да застане начело на Бразилия: „Бих искал да видя имена като Гуардиола, Анчелоти или Моуриньо. Ще видим какво ще стане. Винаги съм на разположение на футболната федерация, ако поискат мнение по някой въпрос“.

Четете още

Избор на редактора