Руснаците: Ние ударихме оръжеен склад в Кременчук, а молът ви е бил празен

Кремълските военни продължават да се държат така, сякаш живеят на друга планета, на която се води съвсем различна война.

„В Кременчук руските сили удариха от въздуха с високоточни ракети склад с въоръжение, доставено от САЩ и Европа. Вследствие на удара са поразени изпратените от Запада оръжия и боеприпаси в склада“, съобщи най-официално руското министерство на отбраната в канала си в Телеграм.

„Детонацията на складираните амуниции западното въоръжение е предизвикала пожар в неработещ търговски център, намиращ се до склада“, допълват нахално от путинското ведомство, цитирани от Ройтерс.

Това става часове след като „високоточните ракети“ се врязаха посред бял ден в най-нормален, работещ и пълен с хора мол, убиха поне 20 цивилни (включително деца), раниха над 60, а над 40 се водят безследно изчезнали след адския пожар.

Една ракета действително е попаднала в „Кредмаш“ – завод за пътностроителни машини, отстоящ от търговския център на поне 250 метра. Сред работниците там обаче няма дори ранени. Инфраструктурата е леко пострадала и никакви взривове не е имало, показват кадри в YouTube. Същото потвърди и шефът на завода Николай Данилейко, според когото от 1989 г. в предприятието не се произвеждат военни машини, а само за гражданска употреба.

Четете още

Избор на редактора