Рут Колева поруга свети кости, Перущица я даде на прокурор

Рут Колева реши да се съблече, за да вдигне рейтинга и продажбите на иначе скучната си музика. И го направи успешно, като поруга костите на загиналите герои в Априлското въстание в Перущица.

Втори ден скандалът със срамното й видео тресе държавата. По оскъдно бельо Рут се снима в предизвикателни пози върху мраморния саркофаг, в който  са костите на героите. Костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен „Паметник на трите поколения“.

Перущица изригна срещу певицата и я даде на прокурор. „Това е жива подигравка с Перущица и историята ни. Колкото и да иска да си направи реклама на това място, аз го чувствам като унижение за града ни.

Това е историческо селище – толкова хора са загинали и ние ще правим тези неподходящи снимки“, възмущава се пред камерата на България он ер Фанка, която е родена в града и цял живот е учител.

След като фотосесията предизвика вълна от негативни коментари и Рут Колева постигна целта си, тя изтри снимките от профилите си. Въпреки това община Перущица сигнализира прокуратурата.

Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Новините On Air, че това поведение е обидно за потомците на загиналите.

„Достъпът до паметника е свободен и всеки би могъл да отиде да се снима и да го посети, в което няма лошо, но грозен е начинът, по който са направени снимките, позите…въобще е недопустимо.

Смятам, че е абсурдно и много ми се иска всички медии да спрат да коментират случая, защото смятам, че всяко коментиране е една реклама и дори и лоша, популяризира случая, певицата и това поведение“, заяви кметът Мария Вълканова, усещайки хитрия пиар на Рут Колева.

Хората в Перущица определят случилото се като абсурден акт към българската история. „Въпросната певица не знам дали е прочела преди това какво място е и защо е направено и по-скоро е неинформирана.

Според мен е редно да се свалят и да не се използват повече тези снимки и най-малкото да има публично извинение“, заяви местен жител.

Снимките са направени за модно списание. Втори ден и то, и Рут Колева мълчат. Под предлог, че е в чужбина, от реакция се въздържа и фотографът Никола Борисов.

Четете още

Избор на редактора