Рияд ще е домакин на Световното клубно първенство

Саудитска Арабия беше избрана за домакин на Световното клубно първенство през декември.

Съветът на ФИФА, съставен от представители на всички континентални конфедерации, единодушно избра страната от Близкия изток за домакин на турнира със седем отбора, който е планиран да се проведе от 12 до 22 декември.

Отборът от Саудитска Арабия Ал Хилал, настоящият азиатски шампион, беше  победен с 5-3 от европейския си съперник Реал Мадрид в съботния финал в Мароко.

По-рано този месец Саудитска Арабия беше избрана от Азиатската футболна конфедерация за домакин на Купата на Азия през 2027 г.

Страната преди това е била домакин на спортни събития, включително тазгодишната Суперкупа на Испания, битката за световната титла през 2022 г. между Александър Усик и Антъни Джошуа и Гран При на Рияд.

Съобщава се също, че Саудитска Арабия се кандидатира за домакинство на Световното първенство през 2030 г. заедно с Египет и Гърция, заедно с потвърдени конкурентни кандидатури от Испания, Португалия и Украйна и една от четири южноамерикански нации.

Съветът потвърди, че Конгресът на ФИФА ще вземе решение кой ще бъде домакин на тези финали през третото тримесечие на следващата година.

Четете още

Избор на редактора