САЩ: Бивш военен застреля трите си деца, докато спят

Бивш военен уби три деца, две от които неговите, докато спяха в дома им в Южна Каролина, докато майка им неистово молела за помощ, съобщиха властите. Убиецът застреля и колега на жена си, а след това се самоуби.

„Чарлз Слакс младши застреля и уби полицай, който работеше с майката на децата и случайно се озова в дома“, каза началникът на полицията в Съмтър Ръсел Роарк на пресконференция.

Слекс и съпругата му бяха разведени, но той все още имаше ключ от дома на Съмтър, в който влезе около 22 часа във вторник.

Слекс простреля колежката на бившата си съпруга в задния двор, докато тя се опитва да го спре, след което застреля децата на възраст 5, 6 и 11 години в леглата им, каза шефът на полицията.

„Малките деца спяха в леглата си“, каза Роурк.

Мобилният телефон на майката се зареждал и тя изтича да види дали ранената колежка има телефон, който може да използва. Тя чула изстрели, върнала се вътре и видяла бившия си съпруг на върха на стълбите, където той се е застрелял, каза Роурк.

„Всеки, който има деца – всеки, който има съпричастност към дете, което умира толкова насилствено, може да разбере как се чувства тази майка“, каза шефът на полицията.

42-годишният Слекс уби децата си, 5-годишния Ейдън Холидей-Слакс и 6-годишния му брат Ейсън Холидей-Слакс, а също така уби тяхната полусестра, 11-годишната Ава Холидей. Преди развода Слакс беше пастрок на Ава.

Слакс е бил цивилен, назначен в щаба на американската армия във военновъздушната база Шоу.

Четете още

Избор на редактора