Сити напердаши Арсенал, докосва трета поредна титла

Манчестър Сити победи с 4:1 Арсенал в сблъсъка между водачите в класирането на английското футболно първенство. С успеха „гражданите“ дадоха категорична заявка, че ще бъдат шампиони за трета поредна година.

Над всички в мача бе плеймейкърът на домакините Кевин де Бройне. Белгийският маестро реализира два гола и подаде за още един, преди да напусне игра в 80-ата минута под бурните овации на публиката на „Етихад“. Гол за Манчестър Сити реализира и Ерлинг Холанд, който с 33-тото си попадение счупи рекорда на Мохамед Салах от 32 гола в рамките на един сезон с 38 мача във Висшата лига.

Де Бройне откри резултата в седмата минута след асистенция на Холанд, а в последните секунди на първата част комбинира с Джон Стоунс, който покачи на 2:0.

В 54-тата минута Де Бройне се разписа за трети път в мача, правейки преднината на „гражданите“ класическа, а в края на мача двата тима си размениха по един гол. Роб Холдинг вкара почетното попадение за Арсенал в 86-ата минута, а Холанд оформи крайния резултата в продължението на мача.

С успеха Манчестър Сити събра 73 точки от 31 мача, с които заема второто място в класирането. Арсенал остава на върха със 75 точки, но лондончани имат изиграни два мача повече от конкурента си за титлата, а освен това записаха и четвърти пореден мач без победа.

Добрата новина за състава на Микел Артета в сряда вечер долетя от Нотингам, където местният Форес победи с 3:1 Брайтън. По този начин „чайките“ вече нямат и теоретичен шанс да завършат с повече от Арсенал в класирането, което ще гарантира място на „артилеристите“ в топ 4 на крайното класиране и завръщане в Шампионската лига за пръв път от сезон 2016/17.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора