Слънчево и днес, идва пролетно захлаждане

Днес и утре ще продължи да е слънчево, но следобед и привечер в западните райони ще се образуват гръмотевични облаци с краткотраен валеж и гръмотевици. Дневните температури ще са между 30 и 35-36 градуса.

Вятърът днес ще е слаб, в източната половина от страната до умерен, от изток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.

По Черноморието ще е идеално за плаж – слънчево, с умерен вятър, с максимални температури между 25°-27°, а на морската вода -24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд на юг ще се усили до 3 бала.

В планините също ще е предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър.

В сряда ще вали отново в западната половина на страната. В топлата част на деня температурите с леки колебания ще се запазят.

През цялата седмица времето ще е променливо, особено в западната половина на страната. Предстои захлаждане, което ще свали температурите до пролетни нива.

 

Четете още

Избор на редактора