Тагарев обвини Нинова в прокремълска пропаганда

Министърът на отбраната Тодор Тагарев обвини лидера на БСП в прокремълска пропаганда. Пред „Нова телевизия“ той уточни, че и други лидери на парламентарно представени партии дезинформират обществото, но посочи поименно единствено Нинова.

Повод за коментара му стана разпространяваната от месеци информация, че България ще изпрати части от армията си в Украйна. Преди време прокремълската партия „Възраждане“ също застъпи подобна теза.

„В момента върви кампания за дезинформация срещу правителството. Едната лъжа е, че ще пращаме войници в Украйна. Разпространяващите подобна информация работят за интересите на Кремъл. В тази пропаганда се включиха лидери на парламентарно представени партии. Въпроси дали български войски ще отидат в Украйна имаше от БСП. В свое интервю Корнелия Нинова дори използва термина жива сила. Това са термини от нещо, което се нарича черна пропаганда“, обясни Тагарев.

Той добави, че новата военна помощ, която страната ни ще изпрати на Украйна, може да е малко по-голяма по обем от предходната. В нея са включени снаряди и боеприпаси.

Четете още

Избор на редактора