Тоти го откри преди 3 години, сега цяла Италия пита за него

Два мача с фланелката на Италия вдигнаха цената на Матео Ретеги. Никой в ​​Италия не беше чувал за този нападател, а сега, както твърдят медиите, Милан и Интер се борят за неговия подпис.

Ретеги дебютира за Италия в четвъртък при поражението срещу Англия (1:2). Той отбеляза единствения гол за Италия, а след това се разписа и в неделя срещу Малта при победата (2:0).

23-годишният нападател е роден в Аржентина, където е играл през цялата си кариера, но има право да играе за Италия, тъй като дядо му е италианец. Той е собственост на Бока Хуниорс, който всеки сезон го праща под наем в други аржентински клубове, а от миналия сезон блести в Тигре, за който отбеляза 29 гола в 51 мача.

Сред тези, които вече бяха запознати с качествата на Ретеги, е легендата на Рома Франческо Тоти, който твърди, че го е открил преди три години, а по-късно го е предложил на Рома и Сампдория, които не са искали да го наемат, пише „La Repubblica“.

„Говоря с невероятен талант от Аржентина, той е много силен, може да играе като централен нападател или като крило. Не мога да му кажа името му, защото някой друг ще го вземе“, пише Тоти. през 2020 г. в чат на живо в Instagram с бившия си съотборник в националния отбор Кристиан Виери.

Оказва се, че това е Ретеги, когото Тоти успя да накара да подпише със своята агенция CT10Management, но не успя да убеди нито Рома, нито Сампдория да го привлекат.

Изглежда впечатляващият дебют на Матео за италианския национален отбор му е отворил широко вратите на Серия А.

Четете още

Избор на редактора