Тотнъм надви 9 от Ливърпул с късен автогол

Тотнъм се възползва от два червени картона и автогол в добавеното време за победа с 2:1 срещу Ливърпул в мач от седмия кръг на английското първенство по футбол, с което „шпорите“ се изкачиха на второ място в класирането. Пред лондонския клуб е само Манчестър Сити, който е с точка преднина след поражение в Уулвърхемптън днес.

Мачът започна трагично за Ливърпул, след като „червените“ останаха с човек по-малко, беше им отменен гол и получиха такъв в собствената си врата в рамките на по-малко от десет минути.

В 26-ата Къртис Джоунс настъпи несъзнателно глезена на съперников играч и бе изгонен от игра след намеса на системата за видеоповторения, която обаче не откри нередности в друго отсъждане в 34-та. Луис Диас бе изведен срещу вратаря на Тотнъм от Мохамед Салах и го преодоля, но страничния съдия вдигна съмнителна засада срещу колумбийския нападател.

Тотнъм пък се възползва от първото си чисто положение и откри резултата в 36-ата минута. Ричарлисон подаде отличен пас по земя за Хюн Мин Сон, който изпревари защитник на Ливърпул и бе точен с хладнокръвен удар за 1:0.

Ливърпул изравни в четвъртата минута на добавеното време чрез Коуди Гакпо. Нидерландският национал получи топката от Върджил ван Дайк с гръб към вратата, но се завъртя и изпрати мощен шут в мрежата на домакините за 1:1. Той се контузи при движението и бе заменен.

„Червените“ дори можеха да водят на почивката, след като в осмата минута на добавеното време Мохамед Салах подаде на далечна греда към връхлитащия към вратата Луис Диас, чийто шпагат обаче го остави на сантиметри от топката.

Тотнъм натисна в началото второто полувреме и само блестящите намеси на Алисон Бекер спасиха Ливърпул от втори гол. Шут на Джеймс Мадисън извън наказателноот поле бе отбит от вратаря с дълъг плонж, а секунди по-късно Хюн Мин Сон си свали топката с гърди и стреля фронтално пред вратата, но бразилският страж отново се справи.

Положението се влоши допълнително за мърсисайдци в средата на второто полувреме, когато влезлият на почивката Диого Жота си изкара два жълти картона и остави „червените“ с девет души на терена. Тотнъм дълго не успяваше да се възползва от предимството, но в шестата минута на добавеното време остро центриране по земя на Педро Поро бе засечено от Жоел Матип, който си вкара автогол за крайното 2:1.

Първата загуба за сезона остави Ливърпул на четвърто място с точка зад Тотнъм и третия Арсенал.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора