Три уволнения и едно назначение в министерството на Караджов

Трима заместници на Гроздан Караджов освободи вчера премиерът в оставка Кирил Петков. Той подписа заповедите за уволнение на Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова.

В съобщението от пресслужбата на правителството не се съобщават мотиви за чистката в Министерството на регионалното развитие.

Има и едно ново назначение. За зам.-министър е назначен инж. Ивайло Иванов Стайков. Ето визитката му, изпратена от МС:

Ивайло Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” – отново в УАСГ-София. Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Избран е за народен представител в 47-ото народно събрание от 29 МИР Хасково от листата на  „Продължаваме промяната“ .

Инж. Стайков е останал депутат на ПП само броени дни през миналия декември, след което доброволно е напуснал Народното събрание и от 1 януари 2022 г. е бил назначен за съветник в политическия кабинет на вицепремиера и министър Гроздан Караджов.

Четете още

Избор на редактора